Els nens i les nenes des que són nadons fins que tenen 3 anys d’edat, aprenen a mamar, mastegar, empassar i manipular aliments, i també a descobrir diferents olors, sabors i textures.A l’escola quan la Loli i la Julia, preparen el dinar, tenen en compte, tots els aspectes nutricionals que estan recollits al menú (nombre de grups d’aliments, freqüència d’ús dels diferents aliments, digestibilitat, etc…) així com aspectes sensorials (olors, colors, textures, sabors…) i tècniques culinàries.
Aquí us deixem un parell de receptes que es fan a l’escola, on les verdures i la fruita són les protagonistes, esperem que us agradin.
PASTA AMB VERDURETES
Ingredients per 4 persones
- 400g, de pasta
- 1ceba gran o dues petites
- 1 carbassó
- 1 pastanaga
- 1 trosset de pebrot vermell
- 2 cullerades de tomàquet, o un tomàquet madur gran
- Oli
Elaboració
Es cou la pasta seguint les instruccions del paquet, es cola i es reserva.
Pelar i tallar la ceba, sofregir, en una cassola amb oli ,triturar-la
En la mateixa cassola posarem la ceba (triturada), i les verdures tallades en trossos petits,
passats 5 minutets , li afegim el tomàquet i ho deixem coure 10 minuts més, i ja ho podem afegir a la pasta.
GALL D’INDI AMB SALSA DE CEBA I POMA
- Ingredients per 4 persones
- 500g. de gall dindi
- 3 Pomes golden o royal gala
- 1 Ceba gran o dues petites
- Oli
Elaboració
Es pelen i tallen les cebes , posem oli en una cassola i afegim les cebes , les deixarem coure fins que estiguin tendres.
Es pelen i tallen les pomes , les posarem en el got de la batedora i afegirem la ceba, i ho trinxarem ,fins que no quedin trossets.
En la mateixa cassola sobreeixirem el gall dindi , quan estigui daurat li afegirem
la ceba i la poma trinxada.
Ho deixem coure a mig foc 30 minuts, o fins que estigui tendre.
Ja ens explicareu com anat i si us ha agradat la proposta.