Jocs amb aigua a la classe Blanca

Des de l’inici de curs el lavabo ha esdevingut pels infants un espai que els convidava a explorar més enllà dels racons de joc de l’aula… La pica els ha ajudat com a punt de recolzament per posar-se en posició vertical . I a mesura que ha avançat el curs hem anat incorporant diverses rutines, com rentar-se les mans…un hàbit que els hi encanta. Han aprés a obrir i tancar l’aixeta fet que representa un gran exercici de piscomotricitat i coordinació. I fins tot algun infant ha intentat ficar-se a dins.

Observant la seva actitud i el seu interès per l’espai, ens vam plantejar oferir-li  la possibilitat  de jugar amb aigua a la pica com una proposta d’experimentació.

Vam  realitzar l’activitat en dos torns, per garantir una major comoditat de l’espai. Tots els infants és van apropar ràpidament i en veure com rajava l’aigua es van començar a escoltar les primeres rialles. Als pocs minuts vam posar el tap a la pica   i quan van descobrir que poc a poc la pica s’omplia d’aigua i no marxava es van emocionar davant la possbilitat d’esquitxar. Vam deixar pots metàlics al seu abast que ells i elles omplien i els feien servir per veure , es rentaven… Van pasar una bona estona jugant, en la que semblava que estaven gaudint.

És sens dubte una activitat que de cara al bon temps tornarem a repetir!!

El pase de diapositivas requiere JavaScript.