LA PANERA DELS TRESORS

 

Desprès de vacances a la classe blanca ja som 8 infants.  L’Álvaro i la Carlota són els dos nadons que han vingut nous. Els hi donem la benvinguda a l’escola i a la classe blanca.

El dimecres, desprès de dormir vam presentar la panera dels tresors, alguns infants ja la coneixien, altres era la primera vegada que la veien. A mesura que es despetaven de dormir  s’anaven integrant a la proposta de l’aula.

La panera dels tresors consisteix en oferir una panera als infants, que conté diferents objectes de materials diversos amb l’objectiu de desenvolupar els sentits i la descoberta dels infants.  És una activitat que  afavoreix la lliure exploració, manipulació i concentració per part dels infants.

Els infants s’apropen i agafen materials que toquen, es posen a la boca, piquen amb altres materials, etc, quan  els hi ve de gust s’apropen  i si no tenen interès en la panera es mouen per l’aula amb llibertat. Els infants que no han après a desplaçar-se per iniciativa pròpia, les educadores els hi oferim diferents objectes.

Aquesta activitat l’acostumarem a fer tots els dimecres.

Fins aviat!